Daryn’s Gym selected for IFFR!

Daryn's Gym selected for IFFR!

DARYN’S GYM, the mockumentary comedy by writer-director Brett Michael Innes, has been selected to be part of the 51st Edition of IFFR (International Film Festival Rotterdam), where it will have its international premiere as part of the Big Screen Competition section of the program.

The Big Screen Competition is the result of a long-lived collaboration between IFFR and VPRO, bridging the gap between popular, classic and art house cinema by showcasing sixteen feature films from across the globe to an audience jury.

“I was completely blown away,” says Innes when asked about the selection. “It is notoriously difficult for comedies to find a place at festivals, as the genre is often passed over for more ‘prestigious’ content. In addition to this, South African films that have festival traction almost exclusively focuses on our pain and trauma, so to have one that celebrates our shared humanity through the lens of comedy is a huge honour.”

In pre-pandemic times, filmmakers would have travelled to Rotterdam to present the film to audiences of the festival but the recent lockdown in the Netherlands has forced the festival to pivot from a physical event to a virtual one. The festival will run from 26 January to 6 February 2022 and will feature a number of masterclasses and industry programs.

“We’re naturally very disappointed that we won’t be able to experience this in person,” says producer Paulo Areal. “I was fortunate enough to attend the festival in 2018 when my film ‘ELLEN: THE STORY OF ELLEN PAKKIES’ played in the program and have always been blown away by the love and support extended to filmmakers by the festival.”

Set in a family gym in Randburg, the film sees the lovable Daryn JNR pitted against the ruthless owner of a multi-national fitness centre as he fights to keep his family legacy alive. Starring new-comer Clifford Joshua Young, the comedy also features performances from Hlubi Mboya, Natasha Sutherland, Siv Ngesi and Deon Coetzee.

The film is available nationwide on eVOD (https://watch.evod.co.za) for everyone to enjoy.

Watch the trailer for DARYN’S GYM below:
https://www.youtube.com/watch?v=By_u3qlcIvE&feature=youtu.be

eVOD is eMedia’s latest online streaming service, which launched in August this year and allows viewers to watch subscription-free dramas, movies, and documentaries, with an option to upgrade for more premium viewing. “We are committed to our investment in local talent and locally produced entertainment”, says eMedia.

DARYN’S GYM is proudly presented by eVOD, in association with Nostalgia Productions and TMPC.


SOCIAL MEDIA LINKS:

DARYN’S GYM
Facebook: https://www.facebook.com/darynsgym
Instagram: @darynsgym
Hashtag: #darynsgym #weightsbeforedates #killemwithkindness
IMDb: https://www.imdb.com/title/tt13582950

eVOD:
Facebook: https://www.facebook.com/darynsgym
Instagram: @evod_sa
Hashtag: #eVOD


PUBLICITY & MARKETING:
@STARBURST PROMOTIONS #RealPeople #RealPublicity #RealResults
Alishia van Deventer
Cell: 083 635 4717
E-mail: alishia@starburstmusic.co.za
Website: www.starburstmusic.co.za


Alishia van Deventer
alishia@starburstmusic.co.za
083 635 4717
Starburst Promotions
http://www.starburstmusic.co.zaDaryn’s Gym gekies om deel te wees van IFFR!

DARYN’S GYM, die komedie deur skrywer en regisseur – Brett Michael Innes, is gekies om deel te wees van die 51ste IFFR (Internasionale Rolprentfees in Rotterdam), waar dit aan die wêreld bekendgestel gaan word as deel van die Grootskerm-kompetisie afdeling van die program.

Die Grootskerm-kompetisie is ’n resultaat van die samewerking tussen die IFFR en VPRO, wat gewilde-, klassieke- en kunsflieks kombineer en sestien rolprente, van regoor die wêreld, aan ’n uitgesoekte gehoor (wat as beoordelaars optree) vertoon.

“Ek is aangenaam verras,” sê Innes oor die geleentheid om deel te wees van hierdie fees. “Dit is baie moeilik vir ’n komedie om gekies te word vir so ’n fees, omdat dit gewoonlik uitgelaat word vir ernstiger materiaal. Die meeste Suid-Afrikaanse rolprente wat al hier vertoon is, het gefokus op die land se pyn trauma, so dit is regtig ’n groot pluimpie dat hierdie fliek – wat menslikheid vier – deel vorm van hierdie geleentheid.”

Voor die pandemie, sou rolprentvervaardigers Rotterdam toe gaan om die fliek vir gehore te wys, maar as gevolg van die onlangse afsonderingsmaatreëls in Nederland is hulle genoodsaak om ’n aanlyn-fees te hou. Dit sal vanaf 26 Januarie tot 6 Februarie 2022 plaasvind en sal meesterklasse en ander inhoud insluit.

“Ons is natuurlik teleurgestel dat ons die fees nie in persoon kan beleef nie,” sê vervaardiger, Paulo Areal. “Ek was bevoorreg om dit in 2018 by te woon toe my fliek ‘ELLEN: DIE STORIE VAN ELLEN PAKKIES’ deel was van die program en die fees se liefde en ondersteuning aan filmmakers het my baie beïndruk.”

DARYN’S GYM speel af in ’n familiegimnasium in Randburg en vertel die storie van Daryn Jnr se struwelinge met die genadelose eienaar van ’n multinasionale fiksheidsentrum. Nuweling, Clifford Joshua Young, speel die hoofrol, terwyl ander akteurs soos Hlubi Mboya, Natasha Sutherland, Siv Ngesi en Deon Coetzee ook in ondersteunende rolle te sien is.

Die rolprent is landswyd beskikbaar op eVOD (https://watch.evod.co.za) vir almal om te geniet.

Kyk DARYN’S GYM se lokprent hier onder:
https://www.youtube.com/watch?v=By_u3qlcIvE&feature=youtu.be

eVOD is eMedia se nuutste aanlyn-stromingsdiens, wat in Augustus vanjaar geloods is, waarop kykers sonder ’n maandelikse intekening dramas, rolprente en dokumentêre kan kyk met die opsie om op te gradeer na ’n premium-kykervaring. “Ons is passievol daaroor om in plaaslike talent en vervaardigde vermaak te belê,” sê eMedia.

DARYN’S GYM word met trots aangebied deur eVOD, in samewerking met Nostalgia Productions en TMPC.


SOSIALEMEDIASKAKELS:

DARYN’S GYM
Facebook: https://www.facebook.com/darynsgym
Instagram: @darynsgym
Hutsmerk: #darynsgym #weightsbeforedates #killemwithkindness
IMDb: https://www.imdb.com/title/tt13582950

eVOD:
Facebook: https://www.facebook.com/darynsgym
Instagram: @evod_sa
Hutsmerk: #eVOD


PUBLISITEIT & BEMARKING:
@STARBURST PROMOTIONS #RegteMense #RegtePublisiteit #RegteResultate
Alishia van Deventer
Sel: 083 635 4717
E-pos: alishia@starburstmusic.co.za
Webblad: www.starburstmusic.co.za


Alishia van Deventer
alishia@starburstmusic.co.za
083 635 4717
Starburst Promotions
http://www.starburstmusic.co.za