Triveno faces reality in new emotional single

Triveno Smith - Walking Tall

Following on the heels of his 2019 hit, Not Perfect, comes a brand-new heartfelt single from South African singer-songwriter Triveno Smith.

WALKING TALL (also the titular track of his album), written by the artist himself during his late wife’s battle with cancer, is a blues infused country-pop song about facing reality and not giving up in difficult times.

“My first wife, Alecia passed away in 2017. We were married for eleven years. Even though I wrote WALKING TALL before her death, it serves as a reminder to keep on walking no matter what life throws at you,” he shares. “When life throws a curve ball, your worst fear can become your reality. Mine was that my wife would die and that our six-year-old-daughter, Gabriella, and I would be left alone. When that happened, it felt like my whole world was falling apart. Luckily things have taken a turn for the better and I was fortunate enough to find love again. Christelle and I were blessed with a beautiful baby boy, Matthew Steven earlier this year.”

While the theme is universal and relatable, his latest release is very personal and close to his heart, says Triveno. “I wrote the track while going through personal challenges to encourage myself and friends to keep moving on and not to allow bad things to bring us down,” the singer explains. “Life is tough, yes. But we can live in hope that things will get better. Sometimes we have to face difficulties to realize what is valuable in our lives.”

He believes that the song will appeal to listeners of all ages. “The music is greatly produced and mixed to bring out the emotion of the song. The uplifting chorus will make fans smile and give hope to everyone who listens to it.”

The music video, directed by Zunaid Allie of Native Indian Films, takes you on a journey through Paarl and manages to capture the emotion of the song perfectly. “I wanted to include scenes of my hometown and Lantana Street where I grew up. The idea was to keep walking (WALKING TALL) for most of the video to complement the theme and message of the song,” says the musician. “The first thing I told Zunaid was that I wanted the emotion of the song to be evident. I believe we did a good job and that everyone who sees the video will be moved.”

Watch the video here: https://youtu.be/ylD7SxUpwr0

Born in Paarl (Western Cape), Triveno was greatly influenced by gospel music as a young boy and started playing the guitar and writing music as a teenager.

He has been working in the music industry for the past seventeen years and did his first professional recording at Franschhoek Recording Studios in 2012 with Uys Visser and Helmut Meijer.

In 2014 his first album, Brighter Day was released, followed by numerous popular singles and a six track EP with his band, Southern Lights.

His latest album, Walking Tall delivered several chart-topping hits (Not Perfect, Foreign Land, Ignite and Lost In Berlin) that were playlisted on various major radio stations, including RSG, Radio Tygerberg, CCFM, Groot FM and more.

Over the years, Triveno has shared the stage with many great South African artists like Joshua Na die Reën, Jesse Clegg, Mel Botes, Hot Water, Emo Adams and Jonathan Rubain and performed at some of the country’s biggest music festivals.

He credits Steven Curtis Chapman, Eric Clapton, MW Smith and Coldplay as some of his biggest musical influences but admits that he is working hard on establishing his own sound in the local music scene.

According to the artist, his music is inspired by life, love, loss and faith. “Life is short and shouldn’t be taken for granted. My view on a lot of things changed after my wife passed away. Let’s live life in the moment and appreciate who and what we have, because it could all be gone in an instant.”

Triveno still has a lot of plans for the future, including releasing an Afrikaans album. But for now, he is enjoying being a dad and doing as much live performances as possible.

WALKING TALL is now available on all digital platforms. Download it here:
https://music.apple.com/za/album/walking-tall/1585068235?i=1585068240
https://open.spotify.com/track/4MODocFTrAT1rxwXt4oHga?si=6fe8293bdaf74f4b

SOCIAL MEDIA LINKS:
Facebook: https://www.facebook.com/trivenomusic
Instagram: @trivenomusic
Twitter: @trivenomusic
Website: www.triveno.co.za
YouTube: https://www.youtube.com/Trivenos
TikTok: https://www.tiktok.com/@trivenomusic


PUBLICITY & MARKETING:
STARBURST PROMOTIONS
Alishia van Deventer
Cell: 083 635 4717
E-mail: alishia@starburstmusic.co.za
Website: www.starburstmusic.co.za


Alishia van Deventer
alishia@starburstmusic.co.za
083 635 4717
Starburst Promotions
http://www.starburstmusic.co.zaTriveno maak vrede met sy realiteit in nuwe lied

Twee jaar na die vrystelling van sy gewilde 2019-treffer, Not Perfect, is die Suid-Afrikaanse sanger en liedjieskrywer – Triveno Smith – terug met ’n nuwe emosiebelaaide enkelsnit wat harte gaan verower.

WALKING TALL (ook die titelsnit van die album), wat deur die kunstenaar self geskryf is tydens sy vrou se stryd met kanker, is ’n country-popsnit met ’n blues-aanslag. Dit gaan daaroor om vrede te maak met jou realiteit en nie op te gee wanneer dit swaar gaan nie.

“My eerste vrou, Alecia, is in 2017 oorlede. Ons was vir elf jaar getroud. Alhoewel WALKING TALL reeds voor haar dood geskryf is, herinner dit my om nooit op te gee nie – al gebeur wat,” deel hy. “Wanneer die lewe struikelblokke op jou pad sit, word jou grootste nagmerrie waar. Myne was dat my vrou sou doodgaan en ek en ons sesjarige dogter, Gabriella, alleen sou agterbly. Toe dit gebeur, het my lewe uitmekaar geval. Gelukkig het my situasie met tyd verbeter en was ek gelukkig genoeg om weer liefde te vind. Ek en Christelle het vanjaar ’n pragtige babaseuntjie, Matthew Steven, ryker geword.”

Alhoewel die tema universeel is, is sy nuutste vrystelling baie persoonlik en na aan die hart. “Ek het die snit geskryf, om myself en my vriende te bemoedig, toe ek ’n persoonlike krisis moes oorkom,” verduidelik die sanger. “Die lewe is soms moeilik, maar daar is altyd hoop dat dit weer sal beter gaan. Soms moet ons deur moeilike tye gaan om te besef wat regtig belangrik is.”

Hy glo dat dit sal aanklank vind by ’n wye gehoor. “Die musiek is spesifiek verwerk en gemeng om die emosie van die liedjie na vore te bring. ’n Opgewekte koor sal bewonderaars laat glimlag en hoop gee vir diegene wat daarna luister.”

Die musiekvideo, waarvan die regie deur Zunaid Allie van Native Indian Films behartig is, neem die kyker op reis deur Paarl en kry dit reg om die emosie van die liedjie perfek vas te vang. “Ek wou tonele uit my geboortestad en Lantanastraat, waar ek grootgeword het, insluit. Die idee was om deur die hele video te loop (WALKING TALL) om die tema en boodskap van die liedjie te komplementeer,” vertel die musikant. “Die eerste ding wat ek vir Zunaid gevra het was dat daar baie emosie in die video moes wees. Ek dink ons het goeie werk gedoen en dat dit almal se harte sal raak wat daarna kyk.”

Kyk die video hier: https://youtu.be/ylD7SxUpwr0

Triveno is in Paarl (Weskaap) gebore en het grootgeword met gospelmusiek en het as tiener begin kitaar speel en musiek skryf.

Hy werk reeds vir sewentien jaar in die musiekbedryf en het sy eerste professionele opname in 2012 by Franschhoek Recording Studios gedoen met die hulp van Uys Visser en Helmut Meijer.

In 2014 is sy eerste album, Brighter Day, vrygestel waarna talle gewilde liedjies en ’n sessnit-kortspeelplaat saam met Southern Lights gevolg het.

Sy nuutste album, Walking Tall, het verskeie groot treffers (Not Perfect, Foreign Land, Ignite en Lost In Berlin) opgelewer, wat deur groot radiostasies, soos RSG, Radio Tygerberg, CCFM, Groot FM en meer, gespeel is.

Oor die jare het Triveno die voorreg gehad om die verhoog te deel met bekende name soos Joshua Na die Reën, Jesse Clegg, Mel Botes, Hot Water, Emo Adams en Jonathan Rubain, en by van die land se grootste musiekfeeste opgetree.

Musikante soos Steven Curtis Chapman, Eric Clapton, MW Smith en Coldplay het die grootste invloed gehad op sy musiek sover, maar hy erken dat hy hard besig is om sy eie klank in die plaaslike musiekmark te vestig.

Volgens die kunstenaar, put hy inspirasie vir sy musiek uit die lewe, liefde, verlies en geloof. “Die lewe is kort en moenie as vanselfsprekend aanvaar word nie. My opinie oor baie dinge het verander toe my vrou oorlede is. Kom ons leef in die oomblik en wees dankbaar vir wat ons het, want dit kan alles in ’n oogwink verander.”

Triveno het nog baie planne vir die toekoms, wat ’n Afrikaanse album insluit. Vir nou, geniet hy dit egter om pa te wees en soveel op te tree as moontlik.

WALKING TALL is nou beskikbaar op alle digitale platforms. Laai dit hier af:
https://music.apple.com/za/album/walking-tall/1585068235?i=1585068240
https://open.spotify.com/track/4MODocFTrAT1rxwXt4oHga?si=6fe8293bdaf74f4b

SOSIALEMEDIASKAKELS:
Facebook: https://www.facebook.com/trivenomusic
Instagram: @trivenomusic
Twitter: @trivenomusic
Webblad: www.triveno.co.za
YouTube: https://www.youtube.com/Trivenos
TikTok: https://www.tiktok.com/@trivenomusic


PUBLISITEIT & BEMARKING
Starburst Promosies
Alishia van Deventer
Sel: 083 635 4717
E-pos: alishia@starburstmusic.co.za
Webblad: www.starburstmusic.co.za


Alishia van Deventer
alishia@starburstmusic.co.za
083 635 4717
Starburst Promotions
http://www.starburstmusic.co.za