Daryn’s Gym – A star studded mocumentary comedy

Daryn's Gym

Star-studded cast flank new-comer Clifford Joshua Young in Brett Michael Innes’ latest mocumentary comedy, Daryn’s Gym.

eVOD, in association with Nostalgia Productions and TMPC, proudly present the trailer for DARYN’S GYM, a mocumentary comedy from writer/ director, Brett Michael Innes, which introduces new-comer Clifford Joshua Young to local audiences. He is flanked by local favourites Hlubi Mboya, Siv Ngesi, Natasha Sutherland and Deon Coetzee.

Set in a family gym in Randburg, the film is a David and Goliath narrative that sees the lovable Daryn JNR (Young) pitted against Funi (Mboya), the ruthless owner of a multi-national fitness centre. The film will play at the South African Independent Film Festival on 25 November 2021, ahead of its nationwide release on eVOD (https://watch.evod.co.za) in December this year.

While Brett Michael Innes is best known for making audiences reach for their tissues with his heart-wrenching dramas like the SAFTA-winning Sink (2017) and Fiela se Kind (2019), his latest offering looks set to show a different side to the filmmaker.

“I loved the challenge of a new genre,” said Brett when asked about his new offering. “And while I felt out of my depth at times, I chose to rely on my experience in drama so that we would always pursue truth over a punchline. And while I will always be drawn to complex narratives on the heavier side of life, a large part of this pivot to comedy came from recognizing that lockdown has been tough on all of us and the last thing anyone wants to watch right now is a movie about pain. Much like ‘Ted Lasso’, I hope that the film leaves viewers feeling a little lighter when the credits start to roll.”

Produced with Paulo Areal, the man behind another hard-hitting SAFTA-darling Ellen Pakkies, the two managed to assemble some of South Africa’s top dramatic actors as well as a few faces you haven’t seen before. One of them is Clifford Joshua Young, who makes his film debut as the lovable Daryn JNR.

“When I got the call from Brett to say that I was Daryn JNR, I was literally in a huge glass box at the V&A Waterfront doing promotion work,” said Clifford when asked about the role. “I’d been in the structure for five days and, while I had a good feeling about my audition, I couldn’t believe that an opportunity like this had finally arrived. I’ve always wanted to work

with Brett and having him walk this road with me was a dream come true. Playing Daryn JNR has truly changed my life.”

eVOD is eMedia’s latest online streaming service which launched in August this year, and allows viewers to watch subscription-free dramas, movies, and documentaries, with an option to upgrade for more premium viewing. “We are committed to our investment in local talent and locally produced entertainment”, says eMedia.

Shot in Johannesburg during lockdown, the film featured cinematography by Dino Benedetti (Hotel), production design by Chantel Carter (Blood Psalms, An Act of Defiance), edit by C.A. van Aswegen (Vir die Voëls, Vir Altyd) and score by Loki Rothman (Vergeet My Nie, Liewe Kersfeesvader).

Watch the trailer for DARYN’S GYM below and look out for it on eVOD (https://watch.evod.co.za) in December 2021. If you’re in the Johannesburg area and want to watch it on the big screen, make your way through to The Bioscope for the South African Independent Film Festival on 25 November 2021.

Watch the trailer here: https://www.youtube.com/watch?v=By_u3qlcIvE&feature=youtu.be

SOCIAL MEDIA LINKS:
Facebook: https://www.facebook.com/darynsgym
Instagram: @darynsgym
Hashtag: #darynsgym #weightsbeforedates #killemwithkindness
IMDb: https://www.imdb.com/title/tt13582950


PUBLICITY & MARKETING:
STARBURST PROMOTIONS
Alishia van Deventer
Cell: 083 635 4717
E-mail: alishia@starburstmusic.co.za
Website: www.starburstmusic.co.za


Alishia van Deventer
alishia@starburstmusic.co.za
083 635 4717
Starburst Promotions
http://www.starburstmusic.co.zaDARYN’S GYM, ’n komiese kamma-dokumentêr

DARYN’S GYM, ’n komiese kamma-dokumentêr deur skrywer en regisseur, Brett Michael Innes, wat Clifford Joshua Young aan plaaslike gehore bekendstel.

eVOD, in samewerking met Nostalgia Productions en TMPC, reik met trots die lokprent uit van DARYN’S GYM, ’n komiese kamma-dokumentêr deur skrywer en regisseur, Brett Michael Innes, wat nuweling Clifford Joshua Young aan plaaslike gehore bekend stel. Hy word ondersteun deur plaaslike gunstelinge soos Hlubi Mboya, Siv Ngesi, Natasha Sutherland en Deon Coetzee.

Hierdie fliek (’n Dawid en Goliat-verhaal) speel af in ’n familiegimnasium in Randburg en vertel die storie van Daryn Jnr (Young) se struwelinge met Funi (Mboya), die genadelose eienaar van ’n multinasionale fiksheidsentrum. Die rolprent sal vertoon word by die Suid-Afrikaanse Onafhanklike Rolprentfees op 25 November 2021, voordat dit plaaslik op eVOD (https://watch.evod.co.za) uitgereik word in Desember vanjaar.

Alhoewel Brett Michael Innes bekend is vir hartroerende dramas soos die SAFTA-bekroonde Sink (2017) en Fiela se Kind (2019), stel sy nuutste projek ’n ander sy van hom ten toon.

“Ek het dit baie geniet om die uitdaging van ’n nuwe genre aan te pak,” verklap Brett wanneer jy hom uitvra oor sy nuutste vrystelling. “Alhoewel ek met tye onseker gevoel het, het ek besluit om op my drama-ervaring staat te maak en op die waarheid, eerder as die humor, te fokus. Persoonlik, was ek nog altyd aangetrokke tot komplekse rolprente wat die swaarkry van menswees ondersoek, maar selfs ek moes erken dat inperking ons almal swaar getref het en dat niemand nou lus is vir ’n hartseer fliek nie. Net soos ‘Ted Lasso’, hoop ek dat hierdie prent kykers ligter sal laat voel wanneer hulle huistoe gaan.”

Die fliek is saam met Paulo Areal, die man agter nog ’n SAFTA-juweel – Ellen Pakkies, vervaardig en hulle het dit reggekry om van Suid-Afrika se top akteurs, asook nuwe talent, saam te trek vir hierdie spesiale projek. Een van hulle is Clifford Joshua Young, wat sy rolprent-debuut maak as Daryn Jnr.

“Toe ek Brett se oproep kry, was ek letterlik besig om promosiewerk te doen in ’n groot glas boks by die V&A Waterfront,” vertel Clifford oor sy rol. “Ek was vir vyf dae daar binne en alhoewel ek ’n goeie gevoel gehad het oor my oudisie, kon ek nie glo dat so ’n geleentheid my uiteindelik te beurt geval het nie. Ek wou nog altyd saam met Brett werk en om saam

met hom hierdie pad te loop, is ’n droom wat waar geword het. Om Daryn Jnr te speel het my lewe verander.”

eVOD is eMedia se nuutste aanlyn-stromingsdiens, wat in Augustus vanjaar geloods is, waarop kykers sonder ’n maandelikse intekening dramas, rolprente en dokumentêre kan kyk met die opsie om op te gradeer na ’n premium-kykervaring. “Ons is passievol daaroor om in plaaslike talent en vervaardigde vermaak te belê,” sê eMedia.

Die rolprent is gedurende grendeltyd in Johannesburg verfilm, met kinematografie deur Dino Benedetti (Hotel), produksieontwerp deur Chantel Carter (Blood Psalms, An Act of Defiance), redigering deur C.A. van Aswegen (Vir die Voëls, Vir Altyd) en klankbaan deur Loki Rothman (Vergeet My Nie, Liewe Kersfeesvader).

Kyk die lokprent vir DARYN’S GYM hier onder en hou eVOD (https://watch.evod.co.za) dop gedurende Desember 2021. As jy in Johannesburg is en dit graag op die grootskerm wil sien, besoek The Bioscope vir die Suid-Afrikaanse Onafhanklike Rolprentfees op 25 November 2021.

Kyk die lokprent hier: https://www.youtube.com/watch?v=By_u3qlcIvE&feature=youtu.be

SOSIALEMEDIASKAKELS:
Facebook: https://www.facebook.com/darynsgym 
Instagram: @darynsgym
Hutsmerk: #darynsgym #weightsbeforedates #killemwithkindness
IMDb: https://www.imdb.com/title/tt13582950


PUBLISITEIT & BEMARKING:
STARBURST PROMOSIES
Alishia van Deventer
Sel: 083 635 4717
E-pos: alishia@starburstmusic.co.za
Webblad: www.starburstmusic.co.za


Alishia van Deventer
alishia@starburstmusic.co.za
083 635 4717
Starburst Promotions
http://www.starburstmusic.co.za