Simoné Roets releases debut single

Simoné Roets - Dans In Die Donker

DANS IN DIE DONKER, by singer-songwriter Simoné Roets, is a track about not waiting for everything to be perfect before living life to the fullest.

A passion project which started in Brisbane, Australia, has sparked the release of a single aimed at uplifting listeners thousands of kilometres away.

DANS IN DIE DONKER, by South African singer-songwriter Simoné Roets, is a track about not waiting for everything to be perfect before living life to the fullest.

The single, written by Simoné and Jattie de Beer of Artistry Productions, was inspired by the fact that while tough times and challenges are inevitable, we must learn to pay attention to ‘how’ we get through it, rather than asking ‘why’ it is happening to us. “Pain and beauty often walk hand in hand,” says Simoné. “Life is not simply one or the other. In fact, life can be messy and sometimes a little dark, but we can find joy and peace amid the chaos.”

DANS IN DIE DONKER’s message is particularly apt at the moment, with so many people experiencing suffering and hardship. “While the message is honest and raw, the single itself is uplifting, and easy to listen to,” explains Simoné. “It offers a unique sound and a fresh approach to Afrikaans music, which I believe will resonate with listeners.”

The music video for this incredible song will be released on 28 September 2021.

DANS IN DIE DONKER is the first track off Simoné’s upcoming Afrikaans album. “My husband and I lost a close friend in December 2019. Shortly thereafter Australia went into lockdown due to the pandemic, and I basically ran out of excuses not to write. I had time on my hands, and for the first time I felt like I truly had something to say. When inspiration struck, I started writing in Afrikaans. It was then, far from home, that I just realised again how exceptionally beautiful our language is.”

Simoné, who has been living abroad for four years, is currently in South Africa to record her debut album. “The idea of recording the album in person in South Africa took root towards the end of 2020, and thanks to circumstances working in our favour, and a few miracles, I am now able to do so.”

Simoné and producer Jattie have been working together for many years. “We have similar ideas about music and what we enjoy, which results in a fantastic synergy. We also encourage in the moment creativity, which means that time together in the studio is always exciting.”

The result of this relationship means that listeners can look forward to an Afrikaans album filled with songs that will touch, inspire, comfort, and even challenge them. Ultimately, Simoné hopes, that the album will offer an enjoyable listening experience, because for her creating music is not about achieving success, but about the privilege of making something from nothing and sharing it with others. “Sometimes we have to do what’s in our hearts without thinking about it too much or worrying what others might say. I think it is important to encourage people to follow their passion, and to remind them not to compare themselves to others.” That said, she would like to see her music career blossom as she continues to grow as a singer and songwriter.

Simoné grew up in Nelspruit and excelled at sport as a child. When she started studying law she also became immersed in a creative environment, which helped her discover another part of herself, which led to her buying her first guitar – and her passion for writing music.

She released an EP titled Take Over in 2016. She also collaborated on a project with other artists in 2018, during which she wrote My Dear and Create In Me. In addition, she is involved at the Hillsong City Campus in Brisbane.

People generally associate Simoné with her legal background and her love for adventure. “This sometimes affects my confidence as an artist,” she admits. “However, music offers a creative outlet, which gives me the freedom to express myself and to grow at my own pace.”

Boasting an authentic, honest, and inspiring style, the release of DANS IN DIE DONKER will undoubtedly secure Simoné’s spot in the Afrikaans market.

DANS IN DIE DONKER is now available on all digital platforms.

Download it here: https://simonéroets.hearnow.com/dans-in-die-donker

SOCIAL MEDIA LINKS
Instagram: @simone_roets_
Facebook: https://www.facebook.com/simoneroets.music/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC2_Nq9GLhF-RdnWAhGLQoFQ


PUBLICITY & MARKETING:
STARBURST PROMOTIONS
Alishia van Deventer
Cell: 083 635 4717
E-mail: alishia@starburstmusic.co.za
Website: www.starburstmusic.co.za


Alishia van Deventer
alishia@starburstmusic.co.za
083 635 4717
Starburst Promotions
http://www.starburstmusic.co.za


Simoné Roets stel debuut enkelsnit vry!

DANS IN DIE DONKER, deur sanger en liedjieskrywer, Simoné Roets, gaan daaroor om nie te wag totdat alles perfek is in jou lewe voor jy voluit lewe!

’n Passieprojek wat in Brisbane, Australië, gebore is, het gelei tot die vrystelling van ’n inspirerende enkelsnit wat daarop gemik is om vir luisteraars hoop te gee.

DANS IN DIE DONKER, deur die Suid-Afrikaanse sanger en liedjieskrywer, Simoné Roets, gaan daaroor om nie te wag totdat alles perfek is in jou lewe voor jy met oorvloed leef en liefhet nie.

Dié snit, uit die pen van Simoné en Jattie de Beer van Artistry Productions, is geïnspireer deur die besef dat moeilike tye onvermydelik is en ons dalk meer moet fokus op ‘hoe’ ons daardeur gaan eerder as om te vra ‘hoekom’ dit met ons gebeur. “Pyn en mooi loop dikwels hand-aan-hand,” sê Simoné. “Die lewe is nie altyd een of die ander nie. Inteendeel, dit is soms ’n bietjie morsig en donker, maar ons kan vreugde en vrede vind te midde van die chaos.”

DANS IN DIE DONKER se boodskap is veral relevant in vandag se tyd, waar so baie mense swaarkry. “Die boodskap is eerlik, maar steeds opbouend en lekker om na te luister,” verduidelik Simoné. “Dit het ’n unieke klank en bied ’n vars benadering tot Afrikaanse musiek, wat ek glo by luisteraars sal aanklank vind.”

Die musiekvideo vir hierdie treffende lied sal op 28 September bekendgestel word.

DANS IN DIE DONKER is die eerste vrystelling vanaf Simoné se opkomende Afrikaanse album. “Ek en my man het ’n naby-vriend verloor in Desember 2019. Kort daarna, is Australië onder Covid-grendeltyd geplaas, en ek het nie meer ’n verskoning gehad om nie te skryf nie. Ek het tyd op hande gehad en vir die eerste keer gevoel dat ek iets het om te sê. Vir een of ander rede, het die inspirasie my in Afrikaans getref. Daar in die verte, het ek net weer besef hoe diep-mooi ons taal is.”

Simoné, wat al vir 4 jaar oorsee woon, is tans in Suid-Afrika vir die opname van haar debuut-album. “Die idee om dit in persoon, op Suid-Afrikaanse bodem, op te neem het aan die einde van 2020 posgevat. Gelukkig het omstandighede in ons guns uitgewerk en kan ek dit so doen.”

Simoné en haar vervaardiger, Jattie, werk al vir baie jare saam. “Ons het baie dieselfde idees oor dit wat vir ons mooi is, daarom is daar ’n lekker sinergie tussen ons. Ruimte word altyd toegelaat vir in-die-oomblik-kreatiwiteit en ons tye saam in die ateljee is altyd vir my ’n hoogtepunt.”

Die resultaat van hierdie goeie verhouding, is dat luisteraars kan uitsien na ’n Afrikaanse – album met baie detail en diep deurdagte lirieke – wat harte raak, inspireer en uitdaag. Simoné hoop dat luisteraars met haar liedjies sal kan vereenselwig. Vir haar gaan musiek nie oor sukses nie, maar eerder oor die voorreg om iets uit niks te skep en met ander te deel.

“Soms moet ’n mens net doen wat in jou hart en in jou hande is en nie te veel verder daaroor dink nie. Ek wil graag ook ander mense aanmoedig om te doen waaroor hulle passievol is en om hulleself nooit te vergelyk met ander nie,” meen sy. “Dit gesê, bly dit ‘n uitdaging om nie te veel vas te haak by hoekom jy jou musiek daar buite sit nie, maar eerder die proses te geniet en nie te gestoord wees oor wat ander daarvan gaan dink nie.”

Simoné het in Nelspruit groot geword en in sport uitgeblink as kind. Toe sy begin Regte studeer het was haar vriendekring ‘n klomp kreatiewe mense wat haar gehelp het om ’n ander deel van haarself te ontdek. Net daar het haar passie vir musiek vlam gevat en het sy besluit om haar eerste kitaar te koop.

In 2016, het sy ’n kortspeelplaat vrygestel genaamd Take Over. My Dear en Create In Me is geskryf toe sy in 2018 saam met ander musikante aan ’n projek gewerk het. Die musikant is ook baie betrokke by die Hillsong City Campus in Brisbane.

Mense assosieer Simoné hoofsaaklik met haar regsagtergrond en haar avontuurlus en dit het soms ’n invloed op haar selfvertroue, maar omdat musiek ’n kreatiewe uitlaat is gee dit vir haar baie vryheid om haarself uit te druk en teen haar eie tempo te groei.

DANS IN DIE DONKER is opreg en eerlik, en gaan beslis heelwat Afrikaanse musiekharte verower.

Dit is nou beskikbaar op alle digitale platforms.

Laai dit hier af: https://simonéroets.hearnow.com/dans-in-die-donker

SOSIALEMEDIASKAKELS:
Instagram: @simone_roets_
Facebook: https://www.facebook.com/simoneroets.music/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC2_Nq9GLhF-RdnWAhGLQoFQ


PUBLISITEIT & BEMARKING:
STARBURST PROMOSIES
Alishia van Deventer
Sel: 083 635 4717
E-pos: alishia@starburstmusic.co.za
Webblad: www.starburstmusic.co.za


Alishia van Deventer
alishia@starburstmusic.co.za
083 635 4717
Starburst Promotions
http://www.starburstmusic.co.za