Zaan Sonnekus releases new single – Hoog

Zaan Sonnekus - HOOG

HOOG is an alternative folk song and can be described as a hopeful feel-good song with darker elements.

Zaan Sonnekus, with his long dark hair and poetic lyrics, caused quite a stir in the local music scene with his hit, Ek Kan Net Bid, which was released earlier this year and can still be heard on every big radio station in the country.

Now the twenty-one-year-old rock sensation is back in the spotlight with an even more impressive song!

HOOG is an alternative folk song, written by the Pretorian with his artistic collection of tattoos himself, and can be described as a hopeful feel-good song with darker elements.

“Life is crazy. I think we are all still trying to find ourselves and get back on our feet during these difficult and complicated times. Sometimes you have to lose yourself to find yourself again,” he explains. “There are many ups and downs in life, and we often lie to ourselves, because we do not want people to know what we are feeling or going through. In this process, you end up pushing people away unintentionally. These people are also experiencing their own highs and lows and often cannot wait for you to get back on your feet.”

According to the artist, the track was recorded with Tertius Human of CoolerBox Brothers and is closer to the sound he has also wanted to create than his previous releases. “HOOG is different from any of my previous songs, but definitely closer to the sound I wanted to create and I think it is something that everyone will enjoy,” he says. “It is a feelgood song, with relatable lyrics because we all experience highs and lows in life.”

The music video will be released in September.

HOOG is the second single from his upcoming album, which is scheduled for release in October. “I think I finally found my sound somewhere in 2020 and I am excited to share it with fans. This track is the perfect teaser for my upcoming album.”

Zaan grew up in Bloemfontein and has always loved music. After receiving his first guitar at the age of ten, there was no doubt in his mind about what he wanted to do with the rest of his life. That is why he decided to study Music Production at COPA after school, and he released his first single in 2017.

This soulful songwriter and versatile musician, with his leather jacket and unique voice, wants to create music with substance and revive the Afrikaans music industry… and with what we have heard from him lately, he is well on his way to achieving this goal.

HOOG is now available on all digital platforms.

Download it here: https://zaansonnekus.hearnow.com/hoog

SOCIAL MEDIA LINKS:
Facebook: https://www.facebook.com/ZaanSonnekus.music
Instagram: @Zaan_Sonnekus
Website: www.zaansonnekus.com
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCCZIFQkm_94s3jtwi81kM_g
SoundCloud: https://soundcloud.com/zaan-sonnekus


PUBLICITY & MARKETING:
STARBURST PROMOTIONS
Alishia van Deventer
Cell: 083 635 4717
E-mail: alishia@starburstmusic.co.za
Website: www.starburstmusic.co.za


Alishia van Deventer
alishia@starburstmusic.co.za
083 635 4717
Starburst Promotions
http://www.starburstmusic.co.zaZaan Sonnekus stel nuwe enkelsnit, Hoog, vry!

HOOG is ’n alternatiewe folk-snit en kan beskryf word as ’n hoopvolle goedvoel-liedjie met ’n donker laag.

Zaan Sonnekus, met sy donker lokke en poëtiese lirieke, het ’n omwenteling in die plaaslike musiekmark veroorsaak met sy treffer, Ek Kan Net Bid, wat vroeër vanjaar vrygestel is en steeds op elke prominente radiostasie gehoor kan word.

Nóú is hierdie twee-en-twintig-jarige rocksensasie terug met nog ’n liedjie wat luisteraars se asems gaan wegslaan.

HOOG is ’n alternatiewe folk-snit, uit dié Pretorianer met sy kunstige versameling tatoes se eie pen, en kan beskryf word as ’n hoopvolle goedvoel-liedjie met ’n donker laag.

“Die lewe is crazy. Ek dink ons almal probeer nog onsself vind, of ten minste net weer ons voete vind, in tye soos vandag… dinge is nie meer so eenvoudig nie. Baiekeer moet jy in die soektog na jouself eers verlore raak,” verduidelik hy. “Jy soek na jouself as jy hoog is (op kruine) en soms as jy laag is (in ’n trog) en is dan oneerlik, want jy gee voor dat jy okay is omdat jy nie wil hê mense moet weet hoe jy regtig voel nie. In hierdie “soektog” na jouself stoot jy dalk mense weg en verloor hulle in die proses, al was dit nie jou bedoeling nie. Hulle is hoog en laag op hulle eie tyd en die hartseer ding is dat hulle nie altyd vir jou kan of wil wag om jou voete te vind nie.”

Dit is die musikant se tweede snit saam met Tertius Human van CoolerBox Brothers en dit is nader aan die klank wat hy graag wil weergee as sy vorige werk. “HOOG is anders as enige van my vorige songs, maar definitief nader aan die klank waarheen ek wil beweeg en ek dink dis iets wat oud en jonk sal geniet,” sê hy. “Die liedjie gaan hulle laat goed voel en ek is seker van die lirieke sal aanklank vind in hulle lewens. Ons almal gaan deur hoogte- en laagtepunte.”

Die musiekvideo sal in September vrygestel word.

HOOG is die tweede enkelsnit vanaf sy komende album, wat in Oktober uitgereik word, waaroor hy baie opgewonde is. “Ek dink ek het êrens in 2020 uiteindelik my klank gevind en mense sal dit hoor in die album wat op pad is. Hierdie snit is ’n goeie inleiding daarvoor.”

Zaan het in Bloemfontein grootgeword en was nog altyd versot op musiek. Toe hy sy eerste kitaar kry op die ouderdom van tien, was daar vir hom geen twyfel oor wat hy met die res van sy lewe wou doen nie en daarom het hy na skool musiekvervaardiging gaan studeer by COPA.

Hierdie sielvolle liedjieskrywer en veelsydige musikant, met sy leerbaadjie en unieke stem, se droom is om betekenisvolle musiek terug te bring na die Afrikaanse mark en nuwe lewe in die bedryf te blaas… en met wat ons reeds die afgelope ruk van hom gehoor het, gaan hy beslis hierdie doelwit bereik.

HOOG is nou aanlyn op alle digitale platforms beskikbaar.

Laai dit hier af: https://zaansonnekus.hearnow.com/hoog

SOSIALEMEDIASKAKELS:
Facebook: https://www.facebook.com/ZaanSonnekus.music
Instagram: @Zaan_Sonnekus
Webblad: www.zaansonnekus.com
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCCZIFQkm_94s3jtwi81kM_g
SoundCloud: https://soundcloud.com/zaan-sonnekus


PUBLISITEIT & BEMARKING:
STARBURST PROMOSIES
Alishia van Deventer
Sel: 083 635 4717
E-pos: alishia@starburstmusic.co.za
Webblad: www.starburstmusic.co.za


Alishia van Deventer
alishia@starburstmusic.co.za
083 635 4717
Starburst Promotions
http://www.starburstmusic.co.za