Kate Rok makes her debut

Kate Rok releases first single, Maangenade.

Kate Rok releases first single, Maangenade, which is about how insignificant man is compared to the greatness of creation.

Kate Rok looks like a darkhaired superstar… with a “Voortrekkerkappie”… but is symbolic of the strong women she admires, as well as the unwavering pride she has for her culture and where she comes from. Her music is just as powerful and emotional as the woman who created, and she showcases her unique talent with her song, MAANGENADE.

This versatile singer-songwriter, who was born in Bethlehem and lives in Clarens, does not need to earn a place in the local music industry. She simply claims it confidently. “Voortrekkerkappie” and all, she came to share her first single MAANGENADE on all digital platforms with her country and her people on her birthday, 1 July 2021. This incredible song was released to all radio stations, nationwide on 2 July 2021.

The song is about how insignificant man is compared to the greatness of creation. It is nostalgic, but also modern and unique and combines laidback campfire music with dramatic elements to create a rainbow of sounds, without rules, just like her beloved country.

“I wrote this song as a reminder that there are good things in life, even when times are tough. If you focus on the good, you will find healing in the things that give you joy, like family, friends and nature,” she explains. “Sometimes I get very angry about the situation in our country. But then I realize that I am blessed to have a proper education. Once you realize how blessed you are in life, you will have more empathy and love for other people, no matter who they are.”

Kate Rok believes that audiences will like the song because it is positive, patriotic and romantic and she is incredibly proud of the end product. “MAANGENADE has a universal theme. It makes you feel proud of your culture and your roots. Hopefully it will also inspire listeners to have more love and respect themselves and their fellow South Africans.”

This striking song is also accompanied by an equally impressive music video which was released on 6 July 2021. The video was filmed on a picturesque farm in Clarens. The video, with her Great Dane – Barnaby – in the lead, was directed by Adelheid Broom and shot by Dawid Raath.

“Barnaby and I go everywhere together. He is my best friend and my guardian angel… a legend in my community. In the video, I wanted to showcase the things that make us happy… our road trips, spending time with family and friends, meeting new people and making each day count,” the singer shares. “It was shot on my father’s farm, Witrans, where I had written so many songs, shed so many tears, and learned so many lessons about life. All of the people and things in my life, which I consider a privilege, are part of the video. I also did not want to sing too much and rather wanted to create visual art for fans to enjoy.”

Watch the video here: https://youtu.be/cCTgKglD4as

This strong and interesting young lady has been singing since she was three years old and has been writing her own music since she was in school.

The country and its problems inspire her to write songs and she hopes that her music will motivate people to make a difference in each other’s lives.

Kate Rok is unique and full of surprises and fans can expect something new from her every month.

“I hope that MAANGENADE will help listeners to see the grace in their own lives and be grateful for it,” she concludes.

The song is now available on all digital platforms. Download it here:
https://open.spotify.com/album/1rI8kxRRhmAqGMMbRkdrKA?si=OLyafXbJSbiH8gDjgF63dw
https://music.youtube.com/watch?v=4C5rPBs9MkY&feature=share 
https://music.apple.com/za/album/maangenade/1574249039?i=1574249040

SOCIAL MEDIA LINKS:
Facebook: https://www.facebook.com/KateRokRSA/
Instagram: @katerok.rsa
Website: www.katerok.co.za
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJXL8pd-_6VZPAetyLlxWzw


PUBLICITY & MARKETING:
STARBURST PROMOTIONS
Alishia van Deventer
Cell: 083 635 4717
E-mail: alishia@starburstmusic.co.za
Website: www.starburstmusic.co.za


Alishia van Deventer
alishia@starburstmusic.co.za
083 635 4717
Starburst Promotions
http://www.starburstmusic.co.za


Kate Rok kom neem haar plek in!

Haar eerste enkelsnit, Maangenade,gaan oor hoe nietig die mens is in vergelyking met die grootsheid van die skepping.

Kate Rok lyk soos ’n donkerkop superster… met ’n Voortrekkerkappie… maar sy is simbolies van die sterk vroue wat sy bewonder, asook haar onwrikbare trots op haar kultuur en herkoms. Haar musiek is net so uniek en emosievol soos die vrou wat dit skep en sy bewys dit met haar eerste enkelsnit, MAANGENADE.

Hierdie veelsydige musikant en liedjieskrywer, wat in Bethlehem gebore is en in Clarens woon, het nie nodig om ’n plek in die plaaslike musiekbedryf te kom verdien nie. Sy het eenvoudig haar plek vol selfvertroue kom inneem, Voortrekkerkappie en al, met die bekendsteling van MAANGENADE op alle digitale platforms op haar verjaarsdag, 1 Julie 2021, spesiaal vir haar land en haar mense. Dié indrukwekkende enkeslnit is op 2 Julie 2021 aan alle radiostasies landswyd uitegereik.

Hierdie liedjie gaan oor hoe nietig die mens is in vergelyking met die grootsheid van die skepping. Dit is nostalgies, maar ook modern en uniek en kombineer lekkerluister kampvuurmusiek met dramatiese elemente om ’n reënboog van klanke te skep, sonder reëls, net soos haar geliefde land.

“Hierdie lied het ek geskryf om te onthou dat ten spyte van die seer in ’n mens se lewe, daar ook soveel mooi en lekker dinge is. As jy daarop fokus, vind jy genesing in die vreugde van soveel ander goed – soos familie, vriende en die natuur,” verduidelik sy. “Ek raak soms baie vies oor die situasie in my land, maar dan besef ek dat die genade van my opvoeding en hoe ek redeneer, gesetel is in kennis wat ek onverdiend ontvang het. As jy besef hoe groot rol jou genade-aandeel in jou lewe speel, behoort jy meer empatie en liefde uit te deel, ongeag wie dit is.”

Kate Rok glo dat die publiek van die liedjie sal hou omdat dit positief, patrioties en romanties is en sy is ongelooflik trots op die eindproduk. “MAANGENADE gaan oor ’n universele tema. Dit laat jou trots voel op jou kultuur en jou eie bestaan, maar hopelik inspireer dit ander ook om nog liewer vir jouself, jou medemens, jou kultuur en land te wees.”

Dié treffende liedjie word ook gekombineer deur ’n hoendervleismooi musiekvideo wat op 6 Julie bekendgestel is en afspeel op haar pa se prentjiemooi plaas in Clarens. Adelheid Broom was die regisseur van dié besonderse video, met haar Great Dane – Barnaby – in die hoofrol en Dawid Raath agter die kamera.

“Ek en Barnaby gaan oral saam. Hy is my beste vriend en my beskermengel… ’n legende in my gemeenskap. In die video, wou ek die dinge wat ons die gelukkigste maak ten toon stel… ons “roadtrips”, om tyd saam met familie en vriende te spandeer, om nuwe mense te ontmoet en die beste van elke oomblik te maak,” deel die sanger. “Dit is op my pa se plaas, Witrans, geskiet waar ek al soveel liedjies geskryf het, trane gestort het, en lesse oor die lewe geleer het. Al die mense en dinge in my lewe, wat ek as ’n voorreg beskou is deel van die video en ek wou ook nie te veel sing nie en eerder visuele kuns in storievorm weergee vir die kyker om te geniet.”

Kyk die video hier: https://youtu.be/cCTgKglD4as

Hierdie interessante en sterk jong vrou sing al vandat sy drie jaar oud is en skryf al van skooldae af haar eie musiek.

Die land en sy probleme inspireer haar om liedjies te skryf en sy hoop om mense met haar musiek te motiveer om ’n verskil te maak in ander mense se lewens.

Kate Rok is besonders en vol verrassings en aanhangers kan elke maand iets nuuts uit haar pen te wagte te wees.

“Ek hoop dat MAANGENADE luisteraars sal help om die genade in hulle eie lewens raak te sien en dankbaar te wees daarvoor,” sluit sy af.

Die liedjie is nou op alle digitale platforms beskikbaar. Kry dit hier:
https://open.spotify.com/album/1rI8kxRRhmAqGMMbRkdrKA?si=OLyafXbJSbiH8gDjgF63dw
https://music.youtube.com/watch?v=4C5rPBs9MkY&feature=share
https://music.apple.com/za/album/maangenade/1574249039?i=1574249040

SOSIALEMEDIASKAKELS:
Facebook: https://www.facebook.com/KateRokRSA/
Instagram: @katerok.rsa
Webblad: www.katerok.co.za
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJXL8pd-_6VZPAetyLlxWzw


Alishia van Deventer
alishia@starburstmusic.co.za
083 635 4717
Starburst Promotions
http://www.starburstmusic.co.za