Jan Rhaap releases fourth album – Elmboog na Bo

Jan Rhaap - Elmboog na bo

Love and positivity are the main themes of Jan Rhaap’s new album!

Three albums, twelve singles and several music award nominations later, the talented musician and songwriter, Jan Rhaap, is back in the spotlight with a brand-new album, single and music video that will exceed everyone’s expectations.

ELMBOOG NA BO contains thirteen original tracks that were carefully selected and produced to create the perfect end-result. To promote the release of the album he released a video recently of the titular track and also launched the ELMBOOG NA BO challenge on social media. It requires followers to share a video of themselves trying to drink a shooter that is held in the fold of their elbow and challenging their friends to do the same. As could be expected, South Africans absolutely love the challenge and everyone’s challenging everyone at the moment!

Watch the music video here: https://youtu.be/o9fwZtbmHos

About the album and the selection of content for this fourth studio album, Jan says: “Each song had to contribute to the overall story, message and feel of the album. I did a lot of the writing myself, but also worked with other writers like Juan Boucher, Loki Rothman, Munro du Toit and Adriaan van der Merwe. I always write about things I see and experience in my own life. My music is pieces of myself as a person.”

It is almost impossible for him to choose a favourite song on the album. He, however, believes that his latest single, KOM LOOP, that will now be released with the album’s release has the potential to be a hit because of its relevant lyrics and infectious tune.

“People worldwide are currently going through a difficult time and we must try not to judge each other’s choices,” he shares about the meaning behind this pop-rock track written by Juan Boucher and Adriaan van der Merwe is. “The song is very special to me and has a strong message and a nice upbeat melody. I think that people should judge less and be more supportive of one another.”

Maak jou Maak(e), a previous single from this new album was released in 2020 and it was extremely well received. It stayed at the top of the charts of many radio stations for months and can still be heard on the radio and the music video can be seen on TV quite often.

Jan Rhaap (37), a.k.a. Werner Burger, currently lives in the Northern Cape. When he is not on stage, he shares a farm with his father and brother just outside of Niekerkshoop; A small town between Griekwastad and Prieska. Previous successful releases include Huisie in die Bos, which he co-wrote with Juan Boucher and whose video has already garnered more than 2.9 million views on YouTube, as well as Ramskilpad that not only topped several radio charts, but has also been viewed by more than 300 000 people online.

His music is honest, simple and sincere.

“My music is unique and original, because it is created from scratch. ‘ELMBOOG NA BO’ boasts a collection of meaningful lyrics with a strong message, as well as several enjoyable upbeat tracks,” says Jan.

TRACK LIST:

1. Maak jou Maak(e)

2. Afrikaans, my kind

3. Kom Loop

4. Elmboog Na Bo

5. Jan Ek Kan Nie Dans Nie

6. As My Hart Nou Ophou Klop

7. Ry-ry Dagdroom

8. As Ek Jou Soen In Jou Hart

9. Afrika

10. Adrenalien

11. Poublou

12. Vuis Teen Jou Bors

13. Ons Kan Nie Breek Nie

The album is now available on all digital platforms.

Download the album here: https://lnk.to/fopHYMr7

SOCIAL MEDIA LINKS:
Facebook: https://www.facebook.com/janrhaap/
Instagram: @janrhaap
Twitter: @janrhaap


PUBLICITY & MARKETING:
STARBURST PROMOTIONS
Alishia van Deventer
Cell: 083 635 4717
E-mail: alishia@starburstmusic.co.za
Website: www.starburstmusic.co.za


Alishia van Deventer
alishia@starburstmusic.co.za
083 635 4717
Starburst Promotions
http://www.starburstmusic.co.za


Jan Rhaap stel vierdie album vry – Elmboog na bo!

Liefde en positiwiteit seëvier in nuwe Jan Rhaap album!

Drie albums, twaalf enkelsnitte en verskeie musiektoekenningbenoemings later, is die talentvolle musikant en liedjieskrywer, Jan Rhaap terug in die kollig met ’n splinternuwe album, enkelsnit en musiekvideo wat verseker om bewonderaars se stoutste verwagtinge te oortref.

ELMBOOG NA BO spog met dertien oorspronklike snitte wat almal noukeurig gekies en verwerk is om die perfekte eindproduk te skep. Hy het juis voorbrand vir die album met dié titelsnit gemaak toe hy onlangs ‘n musiekvideo saam met die ELMBOOG NA BO-uitdaging op sosiale media van stapel gestuur het. Tydens hierdie uitdaging word jy uitgedaag om, op video, ’n shooter van jou keuse in die vou van jou arm vas te knyp en te drink en dan jou vriende uit te daag om dieselfde te doen. En natuurlik is Suid-Afrikaners gaande daaroor en daag almal mekaar oor en weer uit wat groot pret tot gevolg het en vir heerlike kykgenot sorg!

Kyk die video hier: https://youtu.be/o9fwZtbmHos

Oor die res van die album vertel Jan: “Elke liedjie wat ons gekies het, moes op sy eie manier bydra tot die algehele storie, boodskap en gevoel van die album. Ek het self baie van die skryfwerk gedoen, maar ook saam met ander skrywers gewerk soos Juan Boucher, Loki Rothman, Munro du Toit en Adriaan van der Merwe. Ek skryf altyd oor dinge wat ek in my eie lewe sien en ervaar. My musiek is stukkies van myself as mens.”

Vir Jan Rhaap is elke liedjie vir hom spesiaal en kan hy nie ’n gunsteling uitsonder nie. Hy meen egter dat KOM LOOP, sy nuutste enkelsnit, wat nou saam met die album uitgereik word die potensiaal het om ’n treffer te wees, omdat die lirieke baie relevant en die wysie baie aansteeklik is.

“Wêreldwyd gaan mense nou deur ’n moeilike tyd, maar ons moet probeer om nie ander se besluite te oordeel as ons nog nie in hulle skoene was nie,” deel hy oor hierdie pop-rocksnit wat deur Juan Boucher en Adriaan van der Merwe geskryf is. “Die liedjie is vir my baie spesiaal met ’n sterk boodskap en ’n lekker opgewekte melodie. Ek dink mense moet meer probeer om mekaar te ondersteun en motiveer, as om te oordeel.”

Maak jou Maak(e) wat in 2020 vrygestel is en ook op die album verskyn is uitstekend deur die publiek en radiostasies landswyd ontvang. Dit het vir maande lank bo-aan die trefferparades van stasies gepryk en die musiekvideo is ook gereeld op die kassie te sien.

Jan Rhaap (37), oftewel Werner Burger, woon tans in die Noordkaap saam met sy gesin. Wanneer hy nie op die verhoog is nie, help hy sy pa en ouboet boer net buite Niekerkshoop; ’n klein dorpie tussen Griekwastad en Prieska. Vorige suksesvolle treffers sluit in Huisie in die Bos, wat hy saam met Juan Boucher geskryf het en waarvan die video reeds meer as 2.9-miljoen kyke op YouTube gehad het, en Ramskilpad wat op verskeie treffersparades gepronk het en ook reeds deur meer as 300 000 mense gesien is.

Sy musiek is eerlik, eenvoudig en opreg.

“Ek dink omdat ek self skryf sal my musiek altyd uniek wees, want niemand skryf en interpreteer dinge ooit dieselfde nie. ‘ELMBOOG NA BO’ is versameling van betekenisvolle lirieke met ’n sterk boodskap en lekker kuiermusiek,” sê Jan.

LYS VAN SNITTE:

1. Maak jou Maak(e)

2. Afrikaans, my kind

3. Kom Loop

4. Elmboog Na Bo

5. Jan Ek Kan Nie Dans Nie

6. As My Hart Nou Ophou Klop

7. Ry-ry Dagdroom

8. As Ek Jou Soen In Jou Hart

9. Afrika

10. Adrenalien

11. Poublou

12. Vuis Teen Jou Bors

13. Ons Kan Nie Breek Nie

Die album is nou op alle digitale platforms beskikbaar.

Laai dit hier af: https://lnk.to/fopHYMr7

SOSIALEMEDIASKAKELS:
Facebook: https://www.facebook.com/janrhaap/
Instagram: @janrhaap
Twitter: @janrhaap


PUBLISITEIT & BEMARKING:
STARBURST PROMOSIES
Alishia van Deventer
Sel: 083 635 4717
E-pos: alishia@starburstmusic.co.za
Webblad: www.starburstmusic.co.za


Alishia van Deventer
alishia@starburstmusic.co.za
083 635 4717
Starburst Promotions
http://www.starburstmusic.co.za