Military Wives now available on DSTV Box Office

Military Wives
Military Wives tells the story of a group of women who turned what was meant to be a therapeutic hobby into a chart-topping success.

Director Peter Cattaneo’s long-awaited film, Military Wives, is available on DSTV Box Office from today. It is locally distributed by Filmfinity Pty (Ltd.).

If films like Calendar Girls and The Full Monty top your list of all-time favourites, then you will love this heart-warming and inspiring story.

Military Wives tells the story of a group of women who turned what was meant to be a therapeutic hobby into a chart-topping success. An ode to female unity, the film centres around the attempts of military wives to raise their spirits while their husbands are deployed.

“This film pays homage to the wives and girlfriends left behind,” explains Cattaneo. “Sometimes, the tougher life gets, the more people need to make each other laugh just to survive. This is an honest story about people who like to make each other laugh. It is a film about humanity, and humanity is full of comedy.”

Military Wives is based on the story of choirmaster Gareth Malone who, in 2011, took a group of military wives under his wing when he was working on the BBC show The Choir. Research shows that singing in a choir helps to alleviate stress and contributes to an improvement in isolation, anxiety and depression, and Malone’s aim was to help the wives and girlfriends of soldiers deployed on military service to express their feelings through song.

The film sees Kristin Scott Thomas, who is all pearls and protocol, form an unlikely partnership with Sharon Horgan, who is laid back and unconventional, to form the very first military wives choir, which not only helps the women through some of life’s most difficult moments, but which also sets in motion a global movement in the process.

Starring alongside Scott Thomas and Horgan are Greg Wise, Jason Flemyng, Emma Lowndes, Gaby French, Lara Rossi, Amy James-Kelly and India Ria Amarteifio.

Military Wives was written by Rosanne Flynn en Rachel Tunnard and is an uplifting feel-good and inspirational story of friendship, love, and support on the home front. It will most certainly be a hit with audiences of all ages and is something that the whole family will enjoy.

Watch the trailer here: https://www.youtube.com/watch?v=ts0X-U7uLdw

INTERNATIONAL LINKS
Facebook: @militarywivesmovie
Nuts About Movies: https://www.facebook.com/NutsAboutMovies/

PUBLICITY & MARKETING
Starburst Promotions
Alishia van Deventer
Cell: 083 635 4717
E-mail: alishia@starburstmusic.co.za
www.starburstmusic.co.za

Military Wives nou beskikbaar op DSTV Box Office!

Military Wives vertel die storie van ’n groep vroue wat ’n reuse sukses maak van dit wat veronderstel was om ’n terapeutiese stokperdjie te wees.

Regisseur Peter Cattaneo se langverwagte rolprent, MILITARY WIVES, is van vandag af uiteindelik beskikbaar op DSTV Box Office. Dit word plaaslik versprei deur Filmfinity (Edms) Bpk.

As flieks soos Calendar Girls en The Full Monty op jou lys van gunstelinge is, gaan jy beslis mal wees oor die inspirerende verhaal.

MILITARY WIVES vertel die storie van ’n groep vroue wat ’n reuse sukses maak van dit wat veronderstel was om ’n terapeutiese stokperdjie te wees. Die draaiboek, wat geskryf is om hulde te bring aan vroue wat saamstaan, draai om die pogings van soldate se vroue om hulle gemoedere te lig wanneer hulle mans gaan oorlog maak.

“Hierdie rolprent bring hulde aan die vroue en meisies wat agtergelaat word,” verduidelik Cattaneo. Wanneer die lewe moeilik raak, het ’n mens soms nodig om saam te lag om te oorleef. Hierdie is ’n eerlike verhaal oor mense wat daarvan hou om mekaar te laat lag. Dit gaan oor menslikheid en mense kan baie snaaks wees.”

MILITARY WIVES is gebaseer om die ware verhaal van die koormeester, Gareth Malone, wat in 2011 ’n groep vroue onder sy vlerk geneem het terwyl hy besig was om aan die BBC-program, The Choir, te werk. . Navorsing het getoon dat koorsing help om stres te verminder en eensaamheid, angs en depressie te bekamp. Sy doel was om die vroue en meisies van soldate te help om hulle gevoelens weer te gee deur middel van musiek.

Die fliek wys hoe die netjiese en georganiseerde Kristin Scott Thomas (Kate) ’n onverwagse vennootskap vorm met die meer gemaklike en onkonvensionele Sharon Horgan (Lisa) om ’n koor te vorm vir die soldate se vroue. Hierdie koor help nie net dié vroue deur van die moeilikste oomblikke in hulle lewens nie, maar word ook mediasensasie wat die weg baan vir soortgelyke pogings regoor die wêreld.

Greg Wise, Jason Flemyng, Emma Lowndes, Gaby French, Lara Rossi, Amy James-Kelly en India Ria Amarteifio is ook in die fliek te sien.

MILITARY WIVES, uit die pen van Rosanne Flynn en Rachel Tunnard, is ’n opbouende en inspirerende goedvoel rolprent oor vriendskap, liefde en ondersteuning binne ’n gemeenskap. Dit is ’n storie waarby almal sal aanklank vind en wat die hele gesin sal geniet.

Kyk die lokprent hier: https://www.youtube.com/watch?v=ts0X-U7uLdw

INTERNASIONALE SKAKELS
Facebook: @militarywivesmovie
Nuts About Movies: https://www.facebook.com/NutsAboutMovies/

PUBLISITEIT EN BEMARKING
Starburst Promosies
Alishia van Deventer
Sel: 083 635 4717
E-pos: alishia@starburstmusic.co.za
www.starburstmusic.co.za

Artslink.co.za Account:
Alishia van Deventer
alishia@starburstmusic.co.za
083 635 4717
Starburst Promotions
www.starburstmusic.co.za

Web site:http://www.starburstmusic.co.za